Lupta cu asigurarile

Aţi auzit tot timpul poveşti de genul: “a venit inspectorul de daune şi a făcut pe deşteptul, a făcut câteva poze, mi-a vorbit arogant, de parcă eu venisem la el să-i cer pomană, apoi a plecat fără să salute.  Era supărat că fleacul meu de daună îl deranjase de la vreo treabă mai importantă pe care o avea el de făcut prin birou. De atunci n-am mai primit niciun semn de viaţă de la asigurător luni bune.

După insistenţele mele, mi-a trimis într-un târziu acasă o scrisoare în care-mi spunea că dosarul meu a fost respins la plată pentru cine ştie ce motive inventate, căci orice pretext e bun să evite plata. Ori, în cel mai bun caz, după lungi insistenţe mi-a trimis o ofertă de despăgubire care nu acoperea nici 10% din prejudiciu, fără nici o explicaţie şi fără să-mi arate vreun mod de calcul. Asta atunci când totuşi plătesc ceva. În cel mai rău caz te mai considera şi infractor: departamentul lor antifraudă are suspiciuni şi face o anchetă mai amplă in dosar. Aşa că fii atent: dacă mai vrei despăgubire, s-ar putea să ajungi şi să dai cu subsemnatul pe la politie!

Şi totuşi, atunci când am încheiat poliţa firma părea atât de serioasă! Vânzătorul poliţei era amabil. Îmi vorbea despre tot felul de catastrofe care mi se pot întâmpla, dar totul era acoperit prin poliţă. Nici vorbă să despagubească numai daunele produse joi şi duminică. Iar Condiţiile de asigurare sunt doar o formalitate, un fleac, nici nu mai trebuie să le citeşti. Adesea vânzătorul poliţei nici nu le are la el.”

 

Povestea mea vă sună cunoscută? Nu diferă mult de a dumneavoastră?

Sau, să punem altfel problema: cunoaşteţi mulţi oameni care să nu fi rămas cu o impresie proastă după “colaborarea” cu departamentul daune al unei firme de asigurări?

 

Ei bine, NU!

Lucrurile nu ar trebui să se petreacă aşa!

Evenimentul suferit de dumneavoastră este adesea un eveniment grav, dacă nu chiar o tragedie, iar paguba este de multe ori importantă. Vă produce durere, suferinţă, pierderi mari, un imens disconfort.

Şi în momentele acelea, când aveţi nevoie de intervenţia promptă, înţelegătoare, rapidă, competentă a firmei de asigurări, pe care totuşi aţi plătit-o mulţi ani înainte, fără să facă ceva pentru banii incasaţi, în momentul în care viaţa vă este bulversată, în loc să aveţi în firma de asigurări un partener, în realitate aveţi un inamic, un grup de oameni suspicioşi, dacă nu chiar duşmănoşi, care au impresia că veniţi tot timpul să le cereţi ceva ce nu vi se cuvine. Chiar de la început veţi fi tratat ca un potenţial infractor, relatările voastre vor fi privite cu neîncredere. Oare nu cumva dumneavoastră v-aţi înscenat dauna? Nu cumva v-aţi dat singur foc la casă în pragul iernii, ori v-aţi fracturat singur piciorul, ori v-aţi facut praf maşina, numai şi numai ca să le cerţi lor nişte bani?

Şi totuşi, dumneavoastră nu aţi cerut decât ceea ce vi se cuvine, şi anume dreptul la despagubire consfinţit prin contract, dar şi prin lege!

 

O spun din nou: ei bine, NU!

Tocmai pentru a scăpa de stresul situaţiilor relatate mai sus şi pentru a avea siguranţa încasării despăgubirilor ce vi se cuvin, aveţi nevoie alături de dumneavoastră de un profesionist capabil să vă apere interesele, mai bine pregătit decât adversarii voştri, hotărât, bine înarmat cu legea şi cu dreptatea cauzei pe care o apără.

Iar în faţa unui oponent competent şi bătăios, asigurătorul va ezita, îşi va pierde aplombul şi aroganţa, adesea va face pasul înapoi, poate va relua în analiză dosarul de daună şi în final îl va plăti.

Iar dacă nu, va trebui să facă faţă aceluiaşi profesionist în faţa instanţei, urmând a plăti dauna integrală, penalităţile de întârziere şi cheltuielile de judecată până la ultimul leu.

 

P.S. Prezentand o situatie petrecuta adesea in viata de zi cu zi, nu am vrut sa spun ca in realitate nu exista si firme de asigurari serioase, care isi respecta clientii si obligatiile contractuale, dupa cum in mod evident exista si inspectori de daune corecti, competenti, chiar pasionati de meseria lor, care sunt  de altfel prejudiciati de practica firmelor necinstite. Acestora le uram succes in afaceri si le dorim sa ramana neschimbati in atitudinea lor.

1 thought on “Lupta cu asigurarile”

  1. Bal Romulus

    Bună. Recent am avut un accident rutier în care am fost lovit din spate de un alt autoturism care avea asigurare la allianz Țiriac acuma după vreo luna îmi trimite mail ca nu poate da curs despăgubiri pe motiv ca nu este vinovat asigurătorul lor. Menționez faptul ca la fata locului au fost și salvarea și un echipaj de polițiști care au întocmit proces verbal și lau amendat pe cel vinovat

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *